Bezorging:

Alle pakketten die vanaf ons magazijn verzonden worden zijn (op dinsdag tot en met zaterdag) binnen 24 uur op het door u gegeven verzendadres afgeleverd. Het kan natuurlijk een enkele keer niet lukken en daarom vraagt PostNL vriendelijk om u begrip. U ontvangt van ons een e-mail zodra uw zending onderweg is. In deze e-mail staat tevens een track & trace code, om u pakket via het internet te kunnen volgen. Mocht u meer informatie hebben over u zending mailt u dan naar [email protected] 

Bij een betaalde bestelling voor 22.00 uur wordt het product dezelfde werkdag nog verzonden. Deze wordt normaliter binnen 24 uur afgeleverd op het door u ingevoerde afleveradres in Nederland of België. Bij palletzendingen (31+kg) is het voor 15.00 uur besteld voor dezelfde werkdag verzending.

Mocht PostNL langskomen op het moment dat u niet thuis bent, wordt het pakket in eerste instantie aangeboden bij uw buren, wanneer dit niet mogelijk is of u aangeeft dit niet te willen zal er geen levering plaats vinden en kunt u met uw tracking code op de site van PostNL een nieuwe afspraak maken. Via de ontvangen tracking e-mail, welke u ontvangt nadat het pakket bij ons verstuurd is kunt u na de 1e afleverpoging een nieuwe afspraak maken met PostNL. Wanneer u wenst om uw bestelling niet bij de buren af te leveren dan kunt u dit aanvinken in het bestelproces bij punt 2 verzendmethode.

Pallet zendingen zijn artikelen zwaarder als 30kg en deze artikelen worden niet in het weekend geleverd. Na het plaatsen van uw bestelling, ontvangt u van ons diverse mails zoals; een orderbevestiging, factuur & een e-mail dat uw bestelling verstuurd is. Ook ontvangt u van PostNL een e-mail waarmee u het pakket kunt volgen. Wanneer een artikel besteld kan worden met een vermelding als levertijd, wordt dit altijd uitgedrukt in werkdagen. * Zware pakketten en palletzendingen zijn artikelen zwaarder als 30kg.

Wij versturen voornamelijk met PostNL en hanteren onderstaande verzendkosten:

Nederland
Verzendkosten tot 30 kg is GRATIS 
Verzendkosten vanaf 30kg € 9,95

België
Verzendkosten tot 30 kg is GRATIS
Verzendkosten vanaf 30kg € 14,95

Luxemburg
Verzendkosten is € 9,95 tot 30kg
Geen verzending wanneer zwaarder als 30kg

Duitsland
Verzendkosten is € 8,95 tot 30kg
Geen verzending wanneer zwaarder als 30kg

Frankrijk
Verzendkosten is € 11,95 tot 30kg
Geen verzending wanneer zwaarder als 30kg

Toeslag:
Wij rekenen voor aflevering van Nederlandse Waddeneilanden een toeslag van € 35,00 bij artikelen zwaarder als 31,5 kg.

Let op: Wanneer U een artikel besteld zwaarder als 30 kg, wordt het artikel alleen op werkdagen geleverd. Artikelen zwaarder als 30kg wordt als zwaar pakket of als een pallet bij u aangeboden. Deze dienst is alleen op werkdagen. Hiervoor geldt, voor 15.00 uur besteld vandaag verzonden.

Artikel in backorder/uitgestelde levering:
Wanneer een bestelling niet compleet verstuurd kan worden doordat één of meerdere artikelen niet op voorraad zijn, wordt uw bestelling geparkeerd tot uw bestelling compleet is voor uitleveren. Wij streven er na om orders binnen 5 werkdagen uit te leveren. Indien wij een order niet compleet kunnen verzenden, nemen wij contact met u op. Voor het opvragen van exacte levertijd kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Afhalen in Emmen:
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur
Wel graag eerst online uw bestelling plaatsen, het is dan mogelijk om binnen 2 uur de bestelling al af te halen. U krijgt een e-mail zodra de bestelling klaar ligt om afgehaald te worden.

Telefonisch contact:
Van maandag t/m donderdag van 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 17.00uur
Vrijdag van 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur.

Annuleren:

Wanneer u een bestelling binnen 12 uur na plaatsing wenst te annuleren, kunt u dit kosteloos doen. Stuur in dit geval een e-mail naar houkematools.nl en wij maken de bestelling voor u ongedaan. De mogelijkheid om kosteloos te annuleren is, buiten annuleren binnen 12 uur, ook van toepassing op artikelen waarvan wij u op de hoogte hebben gesteld dat deze een langere levertijd hebben. Kosteloze annulering is niet mogelijk wanneer uw bestelling reeds via PostNL onderweg is of u de bestelling al heeft ontvangen. U hebt dan nog wel de mogelijkheid om het artikel te retourneren volgens de procedure retourneren binnen zichttermijn. 

Download Retourformulier

Verkeerd adres of weigering:
Wanneer een bestelling naar u onderweg is en het kan niet afgeleverd worden i.v.m. een verkeerd adres, weigering aan de deur of niet af halen bij een PostNL servicepunt. Zijn wij helaas genoodzaakt de kosten zoals hier onder vermeld van het totaalbedrag in mindering te brengen. Daarom altijd goed op letten dat u het juiste afleveradres doorgeeft*. Ons systeem controleert voornamelijk op postcode en huisnummer. Indien u dit goed invult, volgt het adres en woonplaat zich zelf op. Indien hier fouten ingemaakt worden en aflevering gebeurt op een vreemd adres, zijn wij hier niet voor verantwoordelijk.

*Dit geldt ook indien een zending naar ons wordt geretourneerd i.v.m. niet aanwezig of niet afhalen van een PostNL punt. Onderstaande tarieven gelden per pakket.

Artikelen tot 20 kg € 9,95
Artikelen tot 30 kg € 12,95
Artikelen zwaarder dan 30kg € 69,95 

Toeslag bij afwijkende maten, indien verpakking groter is als 100 x 70 x 58 cm wordt er een toeslag gerekend van € 4,00. Een verpakking mag beslist niet langer zijn dan 176cm. 

Ruilen

Wanneer u een ander artikel wilt dan u ontvangen heeft, kunt u dit kenbaar maken op het herroepingsformulier welke u in combinatie met het product aan ons retourneert. Zodra wij uw originele bestelling ontvangen hebben, gaan wij leveren hetgeen wat u vermeld heeft. Te veel betaalde (na verrekening) wordt binnen 5 werkdagen terug betaald en bijbetaling wordt apart gefactureerd. Er worden geen verzendkosten gerekend.

Retourneren onder garantie:

Artikel defect of niet compleet ontvangen bij uw bestelling?
Heeft u een artikel defect ontvangen of incompleet? Stuur ons een e-mail naar onze klantenservice en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op voor het oplossen van het probleem. Wanneer het probleem niet te verhelpen is d.m.v. een onderdeel kan het artikel kosteloos worden geretourneerd, u kunt een retourlabel aanvragen bij onze klantenservice. Nadat u het artikel heeft terug gestuurd streven wij er na binnen 5 werkdagen een nieuw exemplaar te gaan versturen. Dit is afhankelijk van het probleem en soort artikel u besteld heeft. Let op, voor volledige fabriek en of omruil garantie, dient het product altijd binnen 14 dagen te worden gecontroleerd. Wanneer uw melding na 14 dagen bij ons binnenkomt kan de procedure langer gaan duren. Indien uw bestelling niet compleet afgeleverd is, meldt dit binnen 5 werkdagen aan onze klantenservice. U dient daarom altijd uw bestelling z.s.m. te controleren bij binnenkomst.

Artikel defect maar u heeft nog garantie?
Is het artikel defect gegaan, maar u heeft nog garantie! Stuur dan een e-mail naar klantenservice en vermeld kort uw probleem, factuurnummer en factuurdatum, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. Het retourneren van het defecte artikel is vrijwel kosteloos, indien het artikel defect is gegaan buiten uw schuld om. Vakkundige collega's gaan het product testen en beoordelen op gebruik. Wij streven er altijd na dit binnen 10 werkdagen te beoordelen en te repareren, het kan alleen langer gaan duren wanneer er onderdelen besteld moet worden. Er worden alleen kosten berekent indien het artikel door onkundig gebruik defect is gegaan. Deze kosten variëren per product en kan van te voren worden op gevraagd, of kijk op onze pagina service en garantie. voor meer informatie. Let op, indien er goederen terug stuurd wordt binnen de garantie en het product is niet defect, maar verkeerd beoordeeld of juist geen onderhoud aan gepleegd, dan worden de gemaakte kosten doorberekend. Houdt u rekening dat producten die u gebruikt ook onderhoud nodig hebben, indien dit niet gebeurt worden de kosten door bekerend. Indien u wilt weten wat voor onderhoud er aan u machine/prodcut zit, neem dan contact met ons op. De kosten die berekend worden zijn tenmiste de gemaakte verzendkosten.

Voor informatie over retourneren of ruilen onder het herroepingsrecht gaat u naar Herroeping